Wie zijn jullie?

Onze missie is even groot als belangrijk. More women on stage. Dat is waar we ons als sprekersbureau en met onze sprekers opleidingen elke dag voor inzetten. We geloven dat het cruciaal is om meer diversiteit op verschillende podia in ons land te krijgen. Als we écht willen dat iedereen zich herkent en gehoord voelt. Dat wil jij toch ook?
A Cup of Ambition word gerund door Britt, Annick & Joya.

Waarom zijn jullie A Cup of Ambition begonnen?

Waarom is het zo belangrijk dat er meer vrouwen op het podium staan? Mannen doen het ook goed hoor. Maar laten we eerlijk zijn, die krijgen al genoeg applaus. Want in top-10 lijstjes van meest geboekte sprekers staan gemiddeld 9 mannen.
Ook aan talkshowtafels en bij andere media zien we te weinig vrouwen terug, terwijl er genoeg zijn met een goed verhaal. Dat kan en moet anders, vinden wij. Daarom bestaat A cup of Ambition.
Want juist die diversiteit en evenwichtige representatie is nodig om onszelf allemaal te kunnen herkennen, om voorbeelden te vinden waar we ons aan kunnen optrekken en om elkaar beter te begrijpen. Daar wordt de wereld een stuk beter van. Niet alleen vandaag, maar ook voor de toekomst.

Waarin maken jullie een verschil bij anderen?

We zijn het enige vrouwelijke sprekersbureau dat daarnaast zo’n breed trainingsaanbod heeft voor vrouwen die beter en comfortabeler willen leren spreken. We kennen de markt dus van beide kanten en deze twee pijlers versterken elkaar enorm. Waardoor onze sprekers net dat beetje extra meebrengen en onze trainingen precies aansluiten op de praktijk. We beloven dan ook altijd op het hoogste niveau te leveren, zowel via onze sprekers als in onze opleidingen.
Ambitieus? Tja, we heten niet voor niets A cup of Ambition.
Als je met ons werkt, merk je 4 elementen:

  • ACTIE: We houden van praten, maar niet vanaf de zijlijn. Of met een wijzend vingertje. Daarom kiezen we liever voor actie, dan voor afkeurend toekijken (we zijn die balkon mannetjes van the muppet show niet). Dat stimuleren we bij anderen ook. Zei iemand ‘ripple effect’?
  • MISSIE-GEDREVEN: In elke samenwerking zoeken we naar partners die onze missie ondersteunen. Samen zorgen we dat steeds meer vrouwen een podium krijgen. Letterlijk, maar ook door vrouwen aan te moedigen om te gaan staan voor wie ze zijn.
  • KWALITEIT: Elk event waar we onze naam of sprekers aan verbinden, moet voldoen aan ons kwaliteitsstempel. We creëren altijd een beleving vanuit oprechte betrokkenheid en oog voor persoonlijk detail. En werken alleen met ervaren experts ‘who really know their shit’.
  • WARM BAD: We willen dat mensen van diverse achtergronden zich bij ons thuis voelen. Daarom kan je onze programma’s in alle hoeken van het land bijwonen en werken we met de beste in hun vak die vanuit verschillende perspectieven hun kennis en visie delen.

Annick Versluis

Co-founder A Cup of Ambition, she/er.

Op het kruispunt van innovatie, strategie en storytelling vind je Annick. Een energiekeling die een corporate carrière combineert met het ondernemerschap bij A Cup of Ambition. Samen met Britt Jacobs en Joya van den Boog staat ze sinds 5 jaar aan het roer van dit vrouwelijk sprekers- en trainingsbureau met één belangrijke rode draad: de missie MORE WOMEN ON STAGE. Hoewel ze drie agenda’s in één werkweek combineert krijg je bij Annick altijd de aandacht en opbouwende feedback die je nodig hebt als (aankomende) spreker of dagvoorzitter. Bij A Cup of Ambition kom je haar vooral tegen bij het boeken van sprekersklussen of voor de groep bij de opleidingen voor dagvoorzitter of betaald spreker en de workshops.

Joya van den Boog

Co-founder A Cup of Ambition, she/her

Met een carrière vanuit de IT, via recruitment en projectmanagement, startte Joya zo’n 5 jaar geleden het ondernemersavontuur bij A Cup of Ambition. Samen met Britt Jacobs en Annick Versluis staat zij sindsdien aan het roer van het vrouwelijk sprekers- en trainingsbureau, gedreven door de missie: MORE WOMEN ON STAGE. Joya kun je herkennen aan haar krachtige open vragen, de kunst om iedereen op haar gemak te laten voelen en een groot cheerleader-gehalte zodat je weet dat je het kúnt: dat podium op. Ondertussen is ze de fulltime motor van het bedrijf en zorgt ze ervoor dat het bedrijf hard groeit maar nooit haar kwaliteit en warme-bad-gevoel verliest.